Treniraj Aikido u Rijeci – Upisi u tijeku

Počinje nova sezona treninga u Aikido klubu Takemusu Giri te u početničku grupu primamo nove članove (13+).

Aikido je tradicionalna japanska borilačka vještina koja je, iako u korjenu nenasilna, vrlo efikasna. Aikido njeguje sve ljudske vrijednosti i vrline poput hrabrosti, nenasilnosti, mira, dobrote, nesebičnosti i ispravnog djelovanja. Aikido ima za cilj ravnotežu uma, tijela i duha. U vanjskoj formi aikido koristi energiju napadača kako bi se neutralizirao napad, pravovremenost, poluge, bacanja i udarce. Također ravnomjerno se treniraju i tehnike s oružjem (drveni mač, drveni štap i nož). Više o Aikido-u...

Aikido klub Takemusu Giri djeluje od 2009. godine i član je Hrvatskog Aikido Saveza (HAS), Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) te japanske međunarodne Aikido organizacije Aikikai kao i međunarodne Takemusu Aikido obitelji. Klub radi po certificiranom programu, a svi instruktori imaju više od deset godina iskustva. U klubu se njeguje Aikido kakav je poučavao njegov osnivač Morihei Ueshiba u Iwami (Iwama ryu, Takemusu aikido). Više o klubu...

Gdje

Treninzi se održavaju u sklopu Osnovne škole Vežica na Donjoj Vežici (Kvaternikova 49, Rijeka).

Kada

Utorak, četvrtak, petak od 19-21h
Trening možete doći samo pogledati ili nam se odmah i pridružiti u vježbanju.

Kontakt

e. info@takemusu-giri.com
t. 091 2804 222

Odgovori na česta pitanja

Što mi treba od opreme?

Za početak dovoljno je doći u trenerci i ponijeti neke japanke (papuče) za dolazak do strunjača. Sve drugo za početak možete posuditi u klubu (npr. drveno oružje). Kasnije svi treniramo u kimonu (za judo), a crni pojasevi nose i hakame (tradicionalne japanske crne hlače).

Mogu li doći trenirati aikido ako sam malo stariji?

U klubu imamo veliki raspon godina od srednjoškolaca pa sve do ljudi u 60-tim godinama. Svemu iznimno pažljivo i individualno pristupamo pa tako i procjenjujemo vaše trenutno stanje uma i tijela i doziramo intezitet u tom smislu. Aikido nije iscrpljujuć u smislu fizičkog napora, no traži fokus i koncentraciju prije svega. Naravno, treba imati i na umu da je riječ o borilačkoj vještini.

Koliko često i kada se održavaju su treninzi

Treninzi se održavaju 3x tjedno - utorak, četvrtak i petak od 19-21h u osnovnoj školi Vežica (Kvaternikova 49, Rijeka). Prije dolaska molimo da se najavite.

Koliko iznosi članarina

Mjesečna članarina iznosi 200 kn. Prva dva treninga su besplatna.

 

 

No Comments

Post A Comment