Vrhunski aikido seminar u Zagrebu

Uistinu odličan međunarodni seminar tradicionalnog aikida (takemusu aikido, iwama ryu) održan je u Zagrebu ovaj vikend pod vodstvom Paolo Corallini Shihana. Na poziv Hrvatskog Aikido Saveza seminar je svečano otvorio japanski veleposlanik gospodin Masaru Tsuji. U svom iskrenom govoru g.Tsuji je istaknuo važnost aikido-a i borilačkih vještina za čovjeka općenito kao i u kontekstu japansko-hrvatskih odnosa i prijateljstva dvaju naroda.

Naš Paolo Corallini Shihan još jednom je nesebično podijelio svoje neiscrpno tehničko znanje i duboko razumijevanje duhovne pozadine i istinske biti aikido-a koja mnogima često izmiče kao rezultat vezivanja isključivo za fizičku formu. Treninzi su protekli u odličnoj atmosferi i pravom aiki duhu a sve se nastavilo i na zajedničkoj večeri i druženju. Na seminaru su sudjelovale aikidoke iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Italije, Njemačke, Slovenije i Srbije.

U sklopu seminara održana su i polaganja za viša zvanja. Iz hrvatskih takemusu aikido klubova polaganju su pristupili i uspješno položili za 2. dan: Mario Agić, Nikola Kuprešanin, Siniša Necko, Tomislav Kušanić, Rade Sikirić te Ranko Čerić za 3. dan buki waze. Velike čestitke svima!

Također, hvala svima na sudjelovanju i odličnoj organizaciji 🙂No Comments

Post A Comment