Veliki dan za Iwama aikido obitelj u Hrvatskoj

Protekli vikend je u Zagrebu održan odličan međunarodni aikido seminar pod vodstvom jednog od najvećih aikido majstora današnjice i jednog od ponajboljih učenika legendarnog Morihiro Saito Sensei-a P.N.Corallini Shihan-a. Seminar je svečano otvorio zamjenik Japanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj i na neki način najavio posebnu vrijednost ovog seminara za Hrvatski Aikido savez i tradicionalni (Takemusu aikido, Iwama ryu) aikido u Hrvatskoj. Naime, naš Ivan Zafranović Sensei svečano je promoviran u zvanje Godan (5. Dan) čime je postao prvi Hrvat i jedan od rijetkih ljudi u Europi s tako visokim zvanjem.

Treba reći da je zahvaljujući Ivan Zafranović Sensei-u i povjerenju Paolo Corallini Shihana tradicionalni aikido stigao u Hrvatsku prije nešto više od 14 godina kada je osnovan "Izvor" - prvi klub tradicionalnog aikido-a u Hrvatskoj. Od samih početaka uz Ivan Sensei-a tu je bio i Predrag Jukić Sensei, danas voditelj drugog Zagrebačkog Iwama ryu aikido kluba "Musubi".

Sam seminar je bio vrlo dinamičan i na očekivano jako visokoj razini u svim aspektima. Osim tehničke izvrsnosti P.N Corallini Shihan je na svoj jedinstveni način dopirao i do srca svih sudionika. Na seminaru je sudjelovalo nešto više od 60 aikidoka iz Njemačke, BiH, Slovenije, Italije i Hrvatske.

Tijekom seminara Corallini Shihan nekoliko puta izrazio je veliko zadovoljstvo radom, razinom i napretkom tradicionalnog aikido-a u Hrvatskoj, a tome u prilog ide i ovogodišnje priznanje krovne svjetske Aikido organizacije AIKIKAI koja je ove godine priznala Hrvatski Aikido savez kao punopravnu članicu.

Seminar je bio prilika i za redovni sastanak voditelja hrvatskih Takemusu aikido klubova te su dogovorene smjernice za daljnji rad.

Svi članovi Aikido kluba Takemusu Giri pridružuju se čestitkama našem Ivan Sensei-u. Također, zahvaljujemo Paolo Corallini Shihanu na izvrsnom seminaru i dugogodišnjoj velikoj podršci i mentorstvu za tradicionalni aikido u Hrvatskoj. Zahvaljujemo i svim sudionicima na odličnom aiki druženju. Vidimo se uskoro!

Domo arigato gozaimashita!

Aikido seminar Zagreb 2013-Paolo Corallini Shihan

No Comments

Post A Comment