Otvorenje prvog japanskog vrta u Hrvatskoj

Rijeka 10.06.2013. - U Rijeci je svečano otvoren prvi japanski vrt u Hrvatskoj koji je izgrađen ispred Osnovne škole Vežica. OŠ Vežica je i mjesto gdje se nalazi naš Aikido klub Takemusu Giri pa smo i mi iznimno sretni što smo bili mali dio cijele priče.

 

Povodom otvaranja japanskog vrta i dana škole bilo je organizirano bogato događanje u cijelosti obojeno Japanom, a najveći obol dala su djeca. Bili smo svjedoci višetjednih priprema cijele škole za dugo očekivano svečano otvorenje. Djeca su svojim radovima ukrasila cijelu školu te se okušala u kaligrafiji, izradi slika, figurica i origamija. Baletna škola pripremila je svoj program i predstavu, a u zvucima japanske tradicionalne glazbe mogli smo uživati i tjednima ranije. Unutar škole postavljena je i izložba tradicionalnih japanskih predmeta i posuđa, a u kućici za čaj majstorica ceremonije pripremanja i ispijanja čaja Nanako Takeda izvela je ritual njegova ispijanja. U sklopu programa održali smo i kratku Aikido prezentaciju.

Cijelom događaju prisustvovao je japanski veleposlanik Masaru Tusji, ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović, gradonačelnik Vojko Obersnel te mnogi drugi uvaženi gosti.Više detalja oko izgradnje vrta možete pročitati ovdje a mi ćemo iskoristiti priliku te se zahvaliti svim djelatnicima OŠ Vežica, a posebno ravnateljici Violeti Nikolić na odličnoj suradnji.

No Comments

Post A Comment