Paolo Corallini Sensei

Održan Takemusu Aikido seminar pod vodstvom Corallini Sensei-a

Upravo smo stigli s Takemusu Aikido seminara održanog u Zagrebu pod vodstvom Paolo Corallini Shihana a u organizaciji Hrvatske Takemusu Aikido asocijacije. Tehnička vrijednost seminara i ovaj puta je bila na vrhunskoj razini i vjerujemo da su u tom pogledu svi sudionici mogli iznimno puno naučiti. Kad je u pitanju seminar Corallini Sensei-a posebnu vrijednost ima duh, karizma i način na koji Corallini Sensei prenosi kako tehničko tako i ezoterično znanje koje je utkano u tradicionalni Aikido. Posebni naglasak od strane našeg Sensei-a bio je i na međusobnoj suradnji klubova i članova unutar klubova u zajedničkom cilju promicanja Aikido-a kao tradicionalne borilačke vještine i očuvanja nasljeđa O´Sensei-a.

Prvi trening u subotu ujutro bio je posvećen tehnikama s štapom dok je popodne bilo rezervirano za tai jutsu. Nedjeljni trening radile su se tehnike oduzimanja oružja (buki dori). Seminar je uvijek posebna prigoda za razmjenu iskustava i stavova te i u tom smislu obogaćuje sve sudionike. Na seminaru su sudjelovale aikidoke iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Austrije a sve u idealnim uvjetima dvorana u sklopu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Za slijedeću godinu najavljen je seminar pod vodstvom Corallini Sensei-a u Rijeci (15. i 16. listopada 2011. godine.) Ne propustite 🙂

2 komentara
 • Dario
  Posted at 20:30h, 10 listopada Odgovori

  U Rijeci, zvuci malo nevjerovatno, gdje u Ri imamo dovoljan prostor ?

  • TakemusuGiri
   Posted at 21:11h, 10 listopada Odgovori

   Prije nekoliko godina seminar s Corallini Sensei je bio organiziran u dvorani O.Š. Srdoči u Rijeci i sve bilo super što se tiče prostora i za sudionike i za gledatelje (postoje pomične tribine).

   Slatke brige oko organizacije bi se javile u slučaju da je po broju prijava potreban stadion na Kantridi za aikido seminar 🙂

Post A Comment

5 × 1 =