Nacionalni seminar Hrvatskog Aikido Saveza

U Splitu je 24. i 25.10.2015. održan nacionalni aikido seminar u organizaciji Hrvatskog Aikido Saveza. Seminar su redom vodili, svaki u svom dijelu, članovi tehničke komisije HAS-a; Sensei Robert Malić, Sensei Ivan Zafranović, Sensei Jakša Alfirević, Sensei Predrag Jukić. Seminari ovog tipa održavaju se dva puta godišnje sa ciljem razmjene iskustava aikidoka na tatamiju i van njega, suradnje klubova i međusobnog upoznavanja različitih aikido škola i pristupa. Osim toga, seminari HAS-a su mjesto polaganja viših zvanja pred tehničkom komisijom HAS-a.

Većina aikidoka zna da su razlike u tehničkom smislu i pristupu između pojedinih aikido škola u Hrvatskoj i svijetu (pa ponekad čak i klubova unutar jedne škole) toliko velike da bi se moglo reći da se radi o potpuno različitim vještinama. Početnicima uvijek savjetujemo da kod odabira aikido dojo-a biraju instruktora koji im odgovara neovisno o školi/stilu kojoj pripada. Mišljenja smo da svatko nađe točno ono što mu u datom trenutku treba kao iskustvo i učenje. Unatoč tome, na seminarima HAS-a na tatamiju uvijek vlada dobra i prijateljska atmosfera, a na račun razlika često se međusobno zbijaju šale.

U sklopu seminara, na kraju oba dana, održana su polaganja za više stupnjeve, a nama najzanimljivija bila su polaganja za 3.dan. Na kraju prvog dana Siniša Necko iz Aikido kluba Takemusu Giri uspješno je položio za 3.dan Aikikai, a u nedjelju jednako uspješan bio je i Mario Agić iz Aikido kluba Šibenik. Čestitamo svim polagačima!

Par fotografija s polaganja

Seminar hrvatskog aikido saveza 2015-2

Seminar hrvatskog aikido saveza 2015-3

No Comments

Post A Comment