Aikido seminar pod vodstvom Daniel Toutain Sensei-a

Zagreb 31.05-02.06.2013. - U Zagrebu nas je svojim dolaskom počastio Daniel Toutain Sensei pod čijim je vodstvom i ove godine održan odličan međunarodni aikido seminar. Za sve aikidoke Daniel Toutain Sensei predstavlja pravo blago i uzor kako u smislu ogromnog tehničkog znanja tako i radi njegove velike predanosti aikido-u. Jutarnji neslužbeni program započinjao je meditacijom i suburijima, a nakon kratke pauze uslijedio je trening. Popodnevni dio je bio posvećen tai jutsu tehnikama. 

Preciznost i detalji gotovo da su zaštitni znak Toutain Sensei-a, a upravo to je nužan preduvjet za efikasnost tehnika i očuvanje aikido-a kao istinske borilačke vještine. No, za nas još i važnije, Toutain Sensei iznimno je pristupačna i draga osoba koja svojim radom, znanjem i predanošću nadahnjuje mnoge.

Seminaru se ove godine odazvao nešto manji broj aikidoka nego inače što je svakako išlo u prilog svima koji su prisustvovali. Vježbalo se u odličnoj atmosferi i s velikom predanošću što je možda bio i najljepši način zahvale Sensei-u na dolasku i prijenosu znanja.

Nakon seminara druženje s Daniel Toutain Sensei-om nastavljeno je i u šetnji Zagrebom, a imali smo i posebno zadovoljstvo ove godine druženje nastaviti u Rijeci i Opatiji. U toku tog neformalnog druženja, netko je u šali upitao Sensei-a ako bi nam mogao otkriti neku tajnu tehniku, a odgovor je bio znakovit: "Tajne tehnike nalaze se u osnovama".

Zahvaljujemo Daniel Toutain Sensei-u na odličnom seminaru, našem Ivan Zafranović Sensei-u koji ga je i ove godine pozvao u Hrvatsku, Aikido klubu Izvor te našoj Petri i Goranu na organizaciji i svima koji su sudjelovali, a posebna zahvala Marini i Neni na gostoprimstvu!

Domo arigato gozaimashita!

 

No Comments

Post A Comment