Treninzi

Treninzi se održavaju u sklopu OŠ Vežica, Kvaternikova 49, Donja Vežica (vidi lokaciju na karti!) po slijedećem rasporedu:

Utorak i četvrtak od 20 - 21.30 sati
Petak od 19 - 20.30 sati

Takemusu Aikido pedagogija i način poučavanja bazira se na ravnomjernom treniranju golurukih tehnika, tehnika s mačem i tehnika s štapom a svemu prethodi kraće zagrijavanje. Aikido trening razvija koncentraciju, kontrolu uma, moć pažnje, koordinaciju, osjećaj za pravovremenost akcije (timing), očvršćuje tijelo i djeluje pozitivno na sve njegove razine u smislu gipkosti, zdravlja i snage.
Aikido trening i koncept ne potiče natjecateljski duh već zajedništvo...

Kroz Aikido treninge prolazi se put od "ja" do "mi". Godine za početak bavljenja Aikidom nisu važne ali je važno znati da Aikido zahtjeva spreman um i tijelo. Iz tog razloga djecu mlađih uzrasta (do 12g) zasad nemamo praksu uključivati u rad.

Aikido nije sport i nema natjecanja. Aikido je u fizičkoj formi vrhunska i vrlo efikasna borilačka vještina. Velika pažnja posvećuje se sigurnosti prilikom treninga kako u izvođenju samih tehnika tako i padova.

Osim fizičkog i tehničkog repertoara kroz treninge i van njih stavlja se naglasak na karakter, ljudske vrijednosti, jedinstvo misli riječi i djela i duhovno nasljeđe na kojima Aikido počiva.

 

Instruktori:
Siniša Necko - Takemusu Aikido Tai jutsu 3.Dan, Takemusu Aikido Bukiwaza 3.Dan
Goran Kalinić - Takemusu Aikido Tai jutsu 2.Dan, Takemusu Aikido Bukiwaza 3.Dan

Za nove polaznike:
- upisi traju tijekom cijele godine
- prva dva treninga nema obaveze plaćanja članarine
- dolazak na trening makar 15min ranije
- skinuti nakit

Minimalna oprema potrebna za početak:
- trenirka
- majica kratkih/dugih rukava
- zori (papuče) /tenisice

Oprema za Aikido:
kimono - keiko gi (judo ili čvršći karate)
bokken (drveni mač)
jo (drveni štap od 130cm)
tanto (drveni nož)

Cijena mjesečne članarine iznosi 200kn.